Om oss

Att väcka gammal kunskap om våra medicinalväxter till liv är ett av koncepten med vårt varumärke. Vi köper endast noga utvalda certifierade råvaror för att hålla varumärkets kvalitetskrav. Vi ställer höga krav på våra leverantörer och deras varor. Vår prioritering är att ta vara på svenska medicinalväxter och närproducerade ekologiska råvaror. Vi är öppna med innehållet i vårt sortiment, allt för att du ska känna dig trygg med våra produkter. Vi satsar på kvalitet, inte kvantitet. Vi tänker både på våra kunders hälsa och på miljön.

Bakgrund

Grön Lycka är ett svenskt ekologiskt varumärke skapat av mig, Carina. Med en bakgrund som sjuksköterska och som verksam örtterapeut har jag skaffat mig gedigen kunskap om medicinalväxternas terapeutiska verkan.

I mitt yrke har jag träffat på så många, vuxna som unga, med hårbekymmer och hårbottenproblem. Allt ifrån torrhet, klåda, mjäll till eksem, psoriasis, håravfall, slitet och livlöst hår. Jag inledde en omfattande research som ledde till insikten om hur onödigt starka och kemikalierika vanliga schampon och balsam är. Billiga ämnen som inte gör någon nytta för oss! Något behövde göras. Utvecklingen av våra fasta hårvårdsprodukter och solid kosmetik tog form.

Tillverkningen sker i tvålstudion mitt ute bland de vackra fälten i natursköna Häjla, på Östgötaslätten. För hand skapas vackra designtvålar i små satser, spaprodukter och mycket annat. Att väcka gammal kunskap om våra medicinalväxter till liv är vårt koncept med varumärket. Recepten är utformade med största omsorg och vi är stolta över att kunna erbjuda ett av Sveriges finaste naturkosmetik. Vi värdesätter att råvarorna är färska, ekologiska och gärna certifierade. Vi tillsätter generösa mängder av naturliga ingredienser såsom vårdande oljor, olika sorters lera, alger, extrakt och eteriska oljor.

Om produkterna

Grön Lyckas naturkosmetik är växtbaserad och vi är måna om att majoriteten av innehållet är just det för att få optimal terapeutisk effekt. Vi använder oss inte av tvättaktiva ämnen (SLS, SLES), parabener, citronsyra, eller mineraloljor. Våra parfymoljor är utan ftalater. Tvålarna färgsätts med leror och mica som är naturliga krossade mineraler. Vi använder enbart nedbrytningsbart och plastfritt glitter för att ge en extra vacker glans i våra produkter. Produkterna innehåller inga GMO ingredienser. Vi är emot GMO då man modifierar växterna genetiskt för att förändra deras arvsmassa. Vi använder ingen form av palmolja eller soyavax.

Alla djurförsök är idag förbjudna inom EU, vilket naturligtvis innebär att sortimentet inte är testat på djur. Självklart är det etiskt anskaffat.

Grön Lycka följer läkemedelsverkets krav på så kallad god tillverkningssed (GMP) vid tillverkningen. Produkterna är säkerhetsbedömda av auktoriserad kemist och registrerade både i EU databasen ECAS/CPNP och hos Läkemedelsverket.

Eteriska oljor innehåller många olika nyttiga komponenter som är bra för huden men även små halter av allergener som man kan reagera på. Är man osäker så rekommenderar vi att man gör ett hudtest på underarmen. Om hudirritation eller klåda uppstår bör man inte använda produkten.

I webbshoppen får du tillgång till fullständig detaljerad information om innehållet i varje produkt. Vi förklarar vad varje ingrediens står för. Vi tycker att du som kund har rätt att veta innehållet. För att förtydliga har vi även översatt de internationella namnen till svenska. Så arbetar vi. Det är Grön Lycka.