[woo_store_vacation]

Om oss

Att väcka gammal kunskap om våra medicinalväxter till liv igen är ett av koncepten med vårt varumärke. Vår prioritering är att ta vara på svenska medicinalväxter och närproducerade ekologiska råvaror. Vi köper noga utvalda certifierade råvaror för att hålla varumärkets kvalitetskrav. Vi ställer höga krav på våra leverantörer och deras varor. Vi är öppna med innehållet i vårt sortiment, allt för att du ska känna dig trygg med våra produkter. Vi satsar på kvalitet, inte kvantitet. Vi tänker både på våra kunders hälsa och på miljön.

Bakgrund

Grön Lycka är ett svenskt varumärke grundat av mig, Carina. Företaget registrerades som enskild firma 2013 för att sedan ombildas till aktiebolag 2017. Att arbeta med att utveckla örtbaserad kosmetisk kemi med inriktning mot ekologi är min stora passion. Med en bakgrund inom kemi och sjukvården som sjuksköterska samt som verksam örtterapeut har jag skaffat mig gedigen kunskap om medicinalväxternas terapeutiska verkan.

I mitt yrke har jag träffat på så många, vuxna som unga, med hudbesvär samt hår- och hårbottenproblem. Allt ifrån torrhet, klåda, mjäll till eksem, psoriasis, håravfall, slitet och livlöst hår. Jag inledde en omfattande research som ledde till insikten om hur onödigt starka och kemikalierika många produkter är. Billiga ämnen som inte gör någon nytta för oss! Något behövde göras. Utvecklingen av våra hudvårds- och hårvårdsprodukter tog fart.

Om produkterna

Grön Lyckas naturkosmetik är växtbaserad och vi är noga med att majoriteten av innehållet är just det för att få optimal terapeutisk effekt. Vi är måna om att tillföra generösa mängder av omsorgsfullt utvalda råvaror från växtriket, som tillsammans kompletterar och förstärker varandra för att stärka hud och sinne.

Med laboratoriegranskade produkter lämnar vi ingenting åt slumpen. Våra produkter är säkerhetsbedömda av auktoriserad kemist och registrerade både i EU-kommissionens register för kosmetiska produkter, CPNP och hos Läkemedelsverket. Grön Lycka följer läkemedelsverkets krav på så kallad god tillverkningssed vid tillverkningen. (Good Manufacturing Practice, förkortas GMP).

Tillverkningen sker i tvålstudion strax utanför natursköna Omberg vid sjön Vättern. I små satser tillverkar vi vårt sortiment för hand. Vi följer utvecklingen och forskningen noga. Våra egna recept är utvecklade och utformade med största noggrannhet och omsorg både för dig och naturen.

Sortimentet är naturligt, fritt från kemikalier och tillsatser. Vi använder oss inte av citronsyra, mineraloljor eller tvättaktiva ämnen som sulfater och parabener. Våra parfymoljor är utan ftalater. Vi värdesätter att råvarorna är ekologiska. Våra produkter är självkonserverande då vi använder endast växtbaserad konservering. Vi köper noga utvalda certifierade råvaror för att hålla varumärkets kvalitetskrav. Vår prioritering är att ta vara på svenska medicinalväxter och närproducerade ekologiska råvaror.

Våra tvålar innehåller det mjukgörande och fuktbevarande glycerinet som bildas naturligt och frigörs ur de vegetabiliska fetterna vid förtvålningsprocessen. Vi tillsätter generösa mängder av naturliga och ekologiska ingredienser såsom vårdande oljor, olika sorters lera, alger, extrakt och eteriska oljor. Våra doftfria produkter är utan tillsatta doftämnen men örterna har så klart sina naturliga dofter.

Färgerna är naturliga. Produkterna färgsätts med leror och etiskt anskaffat mica som är mineralpigment från krossade naturmineraler. Vi använder enbart biologiskt nedbrytningsbart och plastfritt glitter för att ge en extra vacker glans i våra produkter. Sortimentet och dess innehåll är inte testat på djur (cruelty free) och innehåller varken GMO ingredienser (genetiskt modifierad organism) eller palmolja.

Eteriska oljor innehåller många olika nyttiga komponenter som är bra för huden men även små halter av allergener som man kan reagera på. Är man osäker så rekommenderar vi att man gör ett hudtest på underarmen. Om hudirritation eller klåda uppstår bör man inte använda produkten.

The water responsible beauty concept

Vattnet är en av de viktigaste råvarorna i bland annat kosmetika industrin. Nu börjar branschen tänka nytt för att minska användningen av denna viktiga råvara. Att bli medveten om vattnets betydelse inspirerade oss till att ytterligare utveckla vårt varumärke. I Grön Lyckas koncept ingår produktion och utveckling enligt så kallad water-saving, fast rinse technology, low water och waterless formulation. Dessa metoder anser vi vara framtidens sätt att utveckla kosmetika på. Det är modernt, genomtänkt och hållbart. Framstående kemister forskar intensivt på att erbjuda marknaden naturliga råvaror som snabbt och effektivt sköljs av från huden. Dessutom är dom biologiskt nedbrytbara. Här är Grön Lycka med. Vi följer forskningen och utvecklar produkter med dessa enastående råvaror.

Waterless & water-saving fast-rinse technology produkter: Schampo- och balsamkakor. Bath truffels (fast badskum).
Waterless produkter: Kroppsbalm Beautiful och Ringblomssalva.
Low water: Fasta tvålar

I våra fasta tvålar använder vi minimalt med vatten under tillverkningen. För att förtvålningen ska ske på rätt sätt krävs en viss mängd lut och vatten. Vatten används i olika procentsatser och vi använder lägsta möjliga.

Vi arbetar med leverantörer som utvecklar råvaror som snabbt och effektivt sköljs av från hud och hår. Dessa råvaror ingår i vår hårvård.

Zero Waste

Zero Waste eller noll avfall är en livstil som såg dagens ljus i England. Man ville uppmuntra var och en av oss att generera så lite avfall som möjligt för att reducera sitt personliga klimatavtryck. Fokus var till att börja med att tillsammans minska på onödiga förpackningar av plast. Grön Lycka vill så klart vara med och bidra till en bättre hållbar miljö. Viljan att lämna minsta möjliga klimatavtryck färgar hela vår process från tillverkning till leverans.

Vår ambition är att hjälpa till att plastminimera hemmet och badrummet och att minska antalet onödiga och överflödiga produkter. Det gör vi genom att bland annat tillverka dryga fasta tvålar, schampo- och balsamkakor som inte behöver förpackas i plast. Vårt mål är också att utveckla mångsidiga produkter med många användningsområden och med flera funktioner i ett.

Sortimentet förpackas i återvinningsbara förpackningar eller så är produkterna inslagna i återvinningsbara och komposterbara material. Vi erbjuder även förpackningsfritt. Vi säljer också diverse tillbehör i keramik eller i naturmaterial. Allt för att undvika plast i vårt sortiment och för att minimera avtrycket på vår planet.

Webbshopp

I webbshoppen får du tillgång till fullständig detaljerad information om innehållet i varje produkt. Vi förklarar vad varje ingrediens står för. Vi tycker att du som kund har rätt att veta innehållet. För att förtydliga har vi även översatt de internationella namnen till svenska.

Så arbetar vi. Vi är stolta över att kunna erbjuda ett av Sveriges finaste naturkosmetik. Det är Grön Lycka.