Om oss

Vi skapar med färger och form från naturens skatter. Med noga utvalda certifierade råvaror för att hålla varumärkets kvalitetskrav.

Bakgrund

Grön Lycka är ett svenskt företag som startades av Carina. Som verksam örtterapeut och utbildad sjuksköterska har Carina gedigen kunskap om medicinalväxternas terapeutiska verkan. Med en passion för kosmetisk kemi utvecklas och skapas exklusiv och modern hudvård. Vi bjuder på ett brett sortiment av exklusiva spa- och hudvårdsprodukter, ekologisk naturkosmetik, giftfria rengöringsmedel, aromaterapiljus och mycket annat. Sortimentet utökas ständigt med nya härliga ekologiska nyheter för kropp och själ.

Tillverkningen sker i tvålstudion mitt ute bland fälten i natursköna Häjla, på Östgötaslätten. För hand skapas vackra designtvålar i små satser, spaprodukter och mycket annat. Recepten är utformade med största omsorg och vi är stolta över att kunna erbjuda ett av Sveriges finaste naturkosmetik. Vi värdesätter att råvarorna är färska, ekologiska och gärna certifierade. Vi tillsätter generösa mängder av naturliga ingredienser såsom vårdande oljor, olika sorters lera, alger, extrakt och eteriska oljor.

Medicinalväxternas terapeutiska verkan i fokus

Som örtterapeut möter man människor med olika typer av fysiska och psykiska besvär. Att lyfta den gamla kunskapen om örtmedicin igen och att kombinera behandling invärtes med utvärtes är viktigt för mig. Allt hänger samman. Mitt intresse för örterna växer dagligen när jag ser de fina effekterna de ger oss. Allt vi behöver för att klara oss finns bakom hörnet i trädgård, mark, natur och skog.

Jag vill visa att man med få råvaror från naturen kan skapa lyxig terapeutiskt hudvård, aromaterapi ljus och mycket mer.

När jag är ute och föreläser kombinerar jag gärna örtmedicin och naturkosmetik för att visa att de går hand i hand. Jag har valt ut det som jag anser är guldklimparna från växtriket. Varje produkt är ett hantverk tillverkat från grunden med kärlek, noggrannhet och omsorg. Med mitt skapande hoppas jag kunna inspirera till att fler väljer ekologiska handgjorda och närproducerade produkter.

Om produkterna

Grön Lyckas naturkosmetik är växtbaserad och vi är måna om att majoriteten av innehållet är just det för att få optimal terapeutisk effekt. Vi använder oss inte av tvättaktiva ämnen (SLS, SLES), parabener, citronsyra eller mineraloljor. Tvålarna färgsätts med mica, leror och oxider.

Grön Lycka följer läkemedelsverkets krav på så kallad god tillverkningssed (GMP) vid tillverkningen. Produkterna är säkerhetsbedömda av auktoriserad kemist och registrerade i EU databasen ECAS/CPNP. Sortimentet är inte testat på djur.

Eteriska oljor innehåller många olika nyttiga komponenter som är bra för huden men även små halter av allergener som man kan reagera på. Är man osäker så rekommenderar vi att man gör ett hudtest på underarmen. Om hudirritation eller klåda uppstår bör man inte använda produkten.

I webbshoppen får du tillgång till fullständig detaljerad information om innehållet i varje produkt. Vi tycker att du som kund har rätt att veta innehållet. För att förtydliga har vi även översatt de internationella namnen till svenska

Adress

Grön Lycka Cosmetics AB
Carina Folkesson
Häjla Röksäter 1
590 22 Väderstad

Organisationsnummer: 559119-2835