Om oss

Att väcka gammal kunskap om våra medicinalväxter till liv är ett av koncepten med vårt varumärke. Vi köper endast noga utvalda certifierade råvaror för att hålla varumärkets kvalitetskrav. Vi ställer höga krav på våra leverantörer och deras varor. Vår prioritering är att ta vara på svenska medicinalväxter och närproducerade ekologiska råvaror. Vi är öppna med innehållet i vårt sortiment, allt för att du ska känna dig trygg med våra produkter. Vi satsar på kvalitet, inte kvantitet. Vi tänker både på våra kunders hälsa och på miljön.

Bakgrund

Grön Lycka är ett svenskt ekologiskt varumärke grundat av mig, Carina. Företaget startades som enskild firma 2013 för att sedan ombildas till aktiebolag 2017. Med en bakgrund inom kemi och sjukvården som sjuksköterska samt som verksam örtterapeut har jag skaffat mig gedigen kunskap om medicinalväxternas terapeutiska verkan. Att arbeta med att utveckla örtbaserad kosmetisk kemi med inriktning mot ekologi är min stora passion.

I mitt yrke har jag träffat på så många, vuxna som unga, med hårbekymmer och hårbottenproblem. Allt ifrån torrhet, klåda, mjäll till eksem, psoriasis, håravfall, slitet och livlöst hår. Jag inledde en omfattande research som ledde till insikten om hur onödigt starka och kemikalierika vanliga schampon och balsam är. Billiga ämnen som inte gör någon nytta för oss! Något behövde göras. Utvecklingen av våra solida hårvårdsprodukter och satsningen på fast hudvård tog form.

Om produkterna

Grön Lyckas naturkosmetik är växtbaserad och vi är noga med att majoriteten av innehållet är just det för att få optimal terapeutisk effekt. Vi är måna om att tillföra generösa mängder av omsorgsfullt utvalda råvaror från växtriket, som tillsammans kompletterar och förstärker varandra för att stärka hud och sinne. Vi värdesätter att råvarorna är ekologiska och gärna certifierade.

Tillverkningen sker i tvålstudion strax utanför Omberg i natursköna Rök. För hand skapas vackra designtvålar i små satser, spaprodukter och mycket annat. Recepten är utformade med största omsorg och vi är stolta över att kunna erbjuda ett av Sveriges finaste naturkosmetik.

Vi använder oss inte av tvättaktiva ämnen som sulfater och parabener, citronsyra eller mineraloljor. Sortimentet är fritt från kemikalier och tillsatser. Våra parfymoljor är utan ftalater. Vi tillsätter generösa mängder av naturliga och ekologiska ingredienser såsom vårdande oljor, olika sorters lera, alger, extrakt och eteriska oljor. Tvålarna färgsätts med leror och mica som är naturliga krossade mineraler. Vi använder enbart biologiskt nedbrytningsbart och plastfritt glitter för att ge en extra vacker glans i våra produkter. Produkterna och deras innehåll är inte testade på djur och de innehåller inga GMO ingredienser eller palmolja. Vi är emot GMO (genetiskt modifierad organism) då man modifierar växterna genetiskt för att förändra deras arvsmassa.

Grön Lycka följer läkemedelsverkets krav på så kallad god tillverkningssed vid tillverkningen. (Good Manufacturing Practice, förkortas GMP) Produkterna är säkerhetsbedömda av auktoriserad kemist och registrerade både i EU databasen ECAS/CPNP och hos Läkemedelsverket.

Eteriska oljor innehåller många olika nyttiga komponenter som är bra för huden men även små halter av allergener som man kan reagera på. Är man osäker så rekommenderar vi att man gör ett hudtest på underarmen. Om hudirritation eller klåda uppstår bör man inte använda produkten.

Zero Waste

Zero Waste eller noll avfall är en livstil som såg dagens ljus i England. Man ville uppmuntra var och en av oss att generera så lite avfall som möjligt för att reducera sitt personliga klimatavtryck. Fokus var till att börja med att tillsammans minska på onödiga förpackningar av plast. Grön Lycka vill så klart vara med och bidra till en bättre hållbar miljö.

Vår ambition är att hjälpa till att plastminimera hemmet och badrummet och att minska antalet onödiga och överflödiga produkter. Det gör vi genom att bland annat tillverka dryga fasta tvålar, raktvålspuckar, schampo- och balsamkakor. Vårt mål är också att utveckla mångsidiga produkter med många användningsområden och med flera funktioner i ett.

Sortimentet förpackas antingen i glasburkar, glasflaskor eller i återvinningsbara förpackningar. Vi erbjuder även förpackningsfritt. Vi säljer också diverse tillbehör i keramik eller i naturmaterial. Allt för att undvika plast i vårt sortiment och för att minimera avtrycket på vår planet.

Webbshopp

I webbshoppen får du tillgång till fullständig detaljerad information om innehållet i varje produkt. Vi förklarar vad varje ingrediens står för. Vi tycker att du som kund har rätt att veta innehållet. För att förtydliga har vi även översatt de internationella namnen till svenska. Så arbetar vi. Det är Grön Lycka.