[woo_store_vacation]

Svalkande och stimulerande pepparmynta

Pepparmynta (Mentha piperita) innehåller mentol som ger en svalkande känsla på huden, vilket även kan upplevas lätt bedövande. Myntan har förmågan att öka blodflödet lokalt där den anbringats.

I tvålarna Salty Waves, Nordic Star och Mary Rose används myntan för att svalka huden samtidigt som den stimulerar till ökat blodflöde. De vårdar extra om man besväras av psoriasis och eksem.

Pepparmyntan används i vår hårvård Sunlit Shimmer schampo och Queens of Volume balsam. Myntan stimulerar till ökat blodflödet i hårbotten, vilket gör att näringsämnen och syre når fram till hårrötterna. Det hjälper till normal hårväxt.

Raktvålen Mr Cool innehåller kylande pepparmynta och mentolkristaller för att minimera rodnad.

Odla gärna pepparmynta i kökslandet och gör svalkande myntavatten på sommaren. Om inte annat är den underbar att dofta på och blommorna lockar till sig fjärilar, humlor och bin.

Myntavatten
Fyll en kanna med vatten och lägg i pepparmynta (blad).
Ställ in i kylen under några timmar.
Njut sen av uppfriskat myntavatten.

Pepparmynta är en känd medicinalväxt som använts under många generationer. Invärtes har den en avslappnande påverkan och lugnar vid oro och spänningar, samtidigt som den lindrar smärta och kramper. Den innehåller även bitterämnen som stimulerar och renar levern och gallblåsan. Besväras man av väderspänningar gör det gott att dricka te på örten. De eteriska oljorna är antiseptiska, bakteriedödande, virushämmande samt svampdödande.

En fantastiskt medicinalväxt som är viktig att bevara för sina egenskaper både inom hud- och hårvård samt för invärtes bruk. Hoppas att du också har möjlighet att odla pepparmynta.

Här nedan ser du en bild på några av de produkter med pepparmynta i.

Vi rekomenderar

Artikelns produkter