[woo_store_vacation]

Örter är livet

De allra flesta trivs bäst med att laga mat från grunden. Sällan väljer man halvfabrikat. Liknande tänk vill vi att du ska ha för din hudvård. Den ska inte skötas med produkter som inte ger någon näring. För det första behöver du se ditt liv ur ett helhetsperspektiv. Hur ser dina levnadsvanor ut? Vet du vad näringsrik kost innebär? Känns ditt sinne lugnt och harmoniskt? Vi kan ställa fler frågor, men tanken är att få dig till insikten om att du måste ta väl hand om hela dig för att må bra.

Vi älskar örter. Det är en fullkomlig passion. Tänk att kunskapen om örtmedicin gått i arv från generation till generation under tusentals år. Grunden inom örtläran är att den ska stärka och stötta kroppens egna funktioner. Förutom att den kan nyttjas invärtes kan den även användas som skönhetsmedel. Vanliga naturliga råvaror som Grön Lycka använder är certifierade vegetabiliska oljor, torkade blommor och blad, örtextrakter, vitaminer och eteriska oljor. Råvaror fulla med aktiva ingredienser som ger terapeutisk verkan.

Huden är kroppens största organ och har en rad viktiga funktioner. Den utgör vårt första försvar mot infektioner, föroreningar, kyla och värme och fysiska skador. Huden bildar ett naturligt surt lager som benämns som syramanteln, vilket skyddar oss. När det är kallt ute drar blodkärlen i huden ihop sig och hjälper till att stänga in värme i kroppen. När det istället är varmt utvidgas blodkärlen så att man avger värme och håller kroppen sval.

Våra njurar och lever fungerar som kroppens inre reningsverk. Belastas de för hårt med ämnen som kroppen vill göra sig av med finns risken att huden också används som reningsorgan. Utslag, eksem och klåda är några exempel på tillstånd som förekommer när utrensning sker genom huden. Här spelar vår livsstil roll. Med en ren kost och rena hudvårdsprodukter kan vi hjälpa det inre reningsverket att hitta balans. Örter som är kända för att stötta njurar är maskros och gullris.

Ringblomma och styvmorsviol är välkända örter för att stärka huden. Dessa kombinerar vi i vår Ringblomssalva tillsammans med bivax och rapsolja som hjälper att mjukgöra och återfukta huden.

Om du besväras av större torra partier kan vi tipsa om Body Balm Beautiful med mjuk doft av bergamott. Här ger vi din hud lyxiga oljor som arganolja, sesamolja och kakaosmör.

Vi utvecklade en mild ögon- och ansiktskräm för dig med olika hudbesvär, som även passar alla hudtyper. Neroli har en sammandragande effekt, kamomill lugnar och ringblomsexktrakt stöttar där huden besväras av klåda, irritation och eksem.

Vi rekomenderar

Artikelns produkter