[woo_store_vacation]

Första hårhjälpen för vintertrött hår!

Känns håret trött, slitet, torrt och livlöst? Vinterns kalla temperaturer gör luften torr, vilket resulterar i att fukten dras ut från hårstråna. När vatten (fukt) får bevaras på hud och hår upplever vi mjukhet, god elasticitet och glans. Fukt är vatten och här kommer tipsen på första hårhjälpen. Häng med!

Kombinationen av proteiner och panthenol ger stråna en skyddande barriär. Perfekt under vinterhalvåret. Dessa binder till sig fukten och vårdande oljor som broccolifrö, jojoba, arganolja och mangosmör kapslar in den. Bästa hårhjälpen!

Varje råvara i våra hårkakor fyller en speciell funktion. En av dom är att bevara fukt och hjälpa hårstrukturen. Vi använder oss av proteiner från antingen ris, vete eller quinoa. Proteinerna är små byggstenar som sätter sig där strået är skadat. Proteiner är riktigt bra för dig med slitet eller blekt hår. Även om du har poröst hår. Proteiner hjälper ditt hår så inte fler slitageskador uppstår. Dessutom bevarar de fukten som finns i håret så den inte släpper från stråna. Därför appliceras exempelvis balsamkaka på blött eller handdukstorkat hår. Vi vill bevara fukten!

Om du testat att behandla torrt hår med olja utan resultat kan det vara just proteiner ditt hår är i behov av. Oljor kapslar in fukt, då gäller det att vara observant på att oljan har tillräckligt med fukt att kapsla in, för oljan kan också stänga ute fukt om den inte har tillräcklig att kapsla in. Upplever du att hårbotten är torr men som lätt blir fet bör du fokusera på att tillföra extra fukt, inte mer olja.

Förutom proteiner använder vi oss också av panthenol i våra balsamkakor, känd som Provitamin B5. Hårstråna är till viss del uppbyggda av panthenol. När det tillförs tränger det djupt in i stråna i så kallad cortex. Panthenol bildar en tunn film på stråna som hjälper att hålla fukten. Panthenol ger fin lyster, glans och motverkar frissighet. För dig som söker extra volym så har du hittat rätt. Panthenol gör håret mer fylligt.

Sodium PCA är en annan favorit som hittas i balsamkakorna. Under vintertid blir håret mer statiskt och Sodium PCA hjälper mot det och gör håret mer lättkammat. Sodium PCA är saltformen av pyroglutaminsyra, som är en av överhudens egna så kallade fuktighetsfaktorer. Ett ämne som binder fukt till huden. Vatten attraheras och binds till hudcellerna. På så sätt kan du hjälpa en torr hårbotten. I torr, känslig och mogen hud finns det för lite av sodium PCA.

Tips vid hårtvätt: Rengör håret med ett av våra milda schampokakor och arbeta extra med den balsamkaka som passar din hårtyp bäst. Som balsam efter hårtvätt. Även som hårmask 2-3 gånger i veckan, då masseras riklig mängd in och får verka 10-15 minuter. Vid behov appliceras balsamet även som leave-in i handdukstorkat hår.

När du tvättar håret, tänk på att vattnet inte är för varmt. Passar det med ljummet så tvätta i det.

För mer detaljinformation kan du läsa här om våra hårvårdsprodukter

Här nedan tipsar vi om balsamkakorna för torrt hår.

Vi rekomenderar

Artikelns produkter