[woo_store_vacation]

Det doftar för mycket

Är du känslig för lukter? Grön Lycka erbjuder produkter utan tillsatta dofter. Skönt för den som har känslig hud, allergier eller olika former av överkänslighet. Det innebär att produkterna inte innehåller eteriska oljor eller parfymoljor. Har man svårt för dofter kan det vara bra att använda produkter som är utan.

Vad är själva doftessensen i eterisk olja? Vi tar ett exempel. När du skalar en apelsin, känner du snabbt att det doftar just apelsin. Själva doften är den eteriska oljan. Eteriska oljor har väldigt fina egenskaper för oss, men de innehåller också allergener. Allergener kan man reagera på, speciellt om man är känslig. I hudvård tillför man en väldigt liten mängd. Gränsvärdena för hur mycket som är tillåtet i kosmetika är reglerat enligt EU:s regelverk. Är man känslig men ändå vill ha lite doft, testa försiktigt. Gör ett hudtest på underarmen.

Grön Lycka deklarerar noga, både på hemsidan och på förpackningarna vilka dofter och allergener som finns i produkterna.

Vi försöker att använda milda doftkombinationer för att det inte ska kännas för starkt. Dessutom erbjuder vi många olika sorters dofter. Söta blommiga, träiga, jordiga, friska och fräscha. Med förhoppning att något kan passa. Dock upplever alla dofter på olika sätt. Så är det bara.

Eteriska oljor upplevs ofta mildare då de är flyktiga. De sätter sig inte på samma vis, vilket kan vara skönt om man är känslig.

Grön Lycka satsar extra på att utveckla produkter utan tillsatta doftkomponenter. Dessa produkter doftar naturligt av vegetabiliska oljor, örter eller bara härlig naturlig tvål.

Följande produkter är utan tillsatta doftämnen:
Herbal Heaven schampo
Black Fairy schampo
Dream Hair balsam
Black Fairy balsam

Green Beauty tvål
Buttercup raktvål

Woof pälsvård

Bloom Out ansiktskräm
Ansiktstoner