Bisabolol…örtmagi för huden

Bisabolol, örtmagi för huden

Kamomill är en vanlig ört i naturkosmetika och har använts i tusentals år för sina lugnande egenskaper. Det är få som känner till ämnet bisabolol. Bisabolol är ett aktivt ämne i kamomill som har en unik egenskap. Den ökar genomsläppligheten i huden så att en rad andra råvaror som antioxidanter och vitaminer kan tränga längre ner i hudens olika lager och ge fin effekt.

När vi utvecklade vår ansiktskräm Bloom Out tog vi självklart tillvara på bisabolol som är ett av våra aktiva ämnen i krämen. Vi vill inte att de fina ämnena från krämen enbart ska tränga in i det yttersta lagret, därför nyttjar vi bisabolol.

Bisabolol är även lugnande för huden och motverkar inflammation. Den lämpar sig om man besväras av acne, rodnad, rosacea och psoriasis. Bisabolol är extra välgörande vid en känslig hud.

Har man tendens att få uppkomst av små fina linjer och rynkor kan bisabolol hjälpa då den återfuktar huden på djupet. Den minimerar yttorrhet och stimulerar kollagenproduktionen i huden.

Ansiktskräm ska alltid appliceras på en ren hud. Var noga med att avlägsna döda hudceller, annars fastnar krämen i dom. Vår kräm kan användas både som dag och nattkräm. Den är även skön som bas innan du lägger på en foundation.

Tips på ansiktsrutin till kvällen
– Tvätta rent ansiktet med en Grön Lycka tvål som passar din hudtyp.
– Blöt upp Konjac svamp innehållande grönt te. Massera med cirkulära rörelser för att avlägsna döda hudceller. Skölj väl.
– Torka lätt med handduk och spraya med vår neroli facial mist.
– På fuktad hud applicerar du sedan krämen.

Vi rekomenderar

Artikelns produkter