[woo_store_vacation]

Ansiktsmask med syren & tusensköna

Skapa din egen ansiktsmask på vårens örter.

Att ta tillvara på det som finns i trädgården och skafferiet tycker vi ger en otrolig känsla. Med enkla råvaror får man lätt ett lyxigt hemmaspa. Här delar Carina med sig av ett recept på en skön ansiktsmask som ger huden fin lyster. Syrenen står nu i full blom och doften får en att drömma sig långt bort. Små tusenskönor väcker liv i den gröna gräsmattan och sträcker sig starka mot solens strålar.

Tusenskönan och syrenen är sammandragande, vilket hjälper att minimera fina linjer. Dessutom är de välgörande för känslig och obalanserad hud. Åkerfräken är rik på kisel och brännässlan som ni vet vid det här laget innehåller många fina vitaminer och mineraler. Dessa örter är grunden till vår sköna vårmask. Vi använder även ekologisk havre i de flesta hemmagjorda masker. De hjälper att lugna en stressad hud. Honung har fina antibakteriella egenskaper och återfuktar skönt.

När man ska plocka blommor så tar man dom när solen står som högst på dagen och de ska precis ha slagit ut. Då har de som mest örtkraft. Vid en växtplast plockar du varsamt och lämnar en del kvar så att det finns att föröka sig till nästa vår. Känn tacksamhet för vad naturen erbjuder.

En färsk portion till en person.

  • Ta 1 msk finhackad färsk ört av nässla och åkerfräken och lägg i en djup skål. Häll över 2,5 dl varmt vatten. Precis innan det börjar koka tar du vattnet från plattan. Låt dra ca 5 min. Ha lock över så de eteriska oljorna bevaras.
  • Finhacka en handfull syren och tusenskönor.
  • Mortla ca 4 msk havre. Känn dig fram hur finfördelad du vill ha. Ju mindre bitar desto större grötkänsla.
  • Ta en liten skål. Häll i ca 3 msk av örtinfusionen. Blanda i 0,5 dl honung och rör om. Tillsätt det finfördelade havret, syren och tusenköna. Blanda.
  • Lägg i den mortlade havregrynen. Blanda. Havret suger åt sig vätska så tillsätt mer örtinfusion efter behov.

Nu är masken redo att användas. Börja med att rengöra huden. Använd gärna din Grön Lycka ekotvål. Applicera masken på fuktad hud. Låt verka 20 min. Blöt händerna och massera ansiktet. Havret ger en lätt peelingeffekt. Skölj väl. Avsluta med vår Neroli Facial Mist och Bloom Out ansikts- och ögonkräm.

 

 

Vi rekomenderar

Artikelns produkter