[woo_store_vacation]

Tänk på vattnet

Använd vatten på ett klokt och förnuftigt sätt. Vatten är liv. Vi klarar oss inte utan det. Trots att vårt jordklot är täckt med 70% vatten, kan vi bara nyttja en liten del. Vi är övertygade om att om alla människor gör kloka och medvetna val i sin vardag kan vi bibehålla en planet som fungerar att vistas på. Vi måste handhålla resurserna på bästa sätt.

Oftast gör vi förändringar när vi utsätts för något som kräver det. Här hemma i Rök har jag egen brunn. Vi måste tänka på att inte slösa, för risken är att vattnet tar slut. Speciellt under torrperioder. När jag tidigare bodde i ett villaområde med kommunalt vatten kan jag medge att jag inte tänkte i så stor grad på hur mycket vatten jag gjorde åt per dag. Det fanns alltid vatten när man vred på kranen. Jag behöver mycket vatten till våra odlingar. Under vintern täcker jag vintersådderna i växthuset med snö. Så fort det blir plusgrader smälter snön och bäddarna blir blöta. Annars samlar jag regnvatten i tunnor på våren, sommaren och hösten. Täckodlar för att slippa vattna. Täckodlingar lagrar fukten väldigt fint. Här fick du några exempel på vad jag gör hemma. Jag ska inte rada upp allt, utan vill bara visa att det går. /Carina

Att bli medveten om vattnets betydelse inspirerade även till utvecklingen av varumärket Grön Lycka där vi valde att lägga stort fokus på hur man kan skapa naturkosmetika med så kallad “water less, low water och water-saving fast-rinse technology”.

Waterless & water-saving fast-rinse technology produkter: Schampo- och balsamkakor. Bath truffels (fast badskum).
Waterless produkter: Kroppsbalm och hudsalva som är oljebaserade.
Low water: Fasta tvålar

Vi arbetar med leverantörer som utvecklar råvaror som snabbt och effektivt sköljs av från hud och hår. Dessa råvaror ingår i vår hårvård.

I våra fasta tvålar använder vi minimalt med vatten under tillverkningen. För att förtvålningen ska ske på rätt sätt krävs en viss mängd lut och vatten. Vatten används i olika procentsatser och vi använder lägsta möjliga.

Vad kan du göra för att minska vattenkonsumtionen i ditt hem?